Auto
Kolmipyörä
Kärry
Moottorikelkka
Trekker
  • Street View -auto

    Kun alun perin käynnistimme Street Viewin kokeellisena projektina, pakkasimme useita tietokoneita autoon ja varustimme sen kameroilla ja lasereilla sekä asensimme GPS-laitteen auton päälle. Sitten ajelimme ympäri teitä ottaen ensimmäiset kuvamme. Street View julkaistiin viidessä yhdysvaltalaisessa kaupungissa vuonna 2007. Sittemmin Google on laajentanut 360 asteen panoraamanäkymät kaikille seitsemälle mantereelle.

    Siirryimme vähäksi aikaa käyttämään pakettiautoa, ennen kuin vaihdoimme kaikki automme sellaisiksi, joilla pystyimme toteuttamaan projektin Yhdysvalloissa ja ympäri maailman. Siirryimme käyttämään useiden tietokoneiden sijaan yhtä pientä tietokonetta joka autossa. Tämän jälkeen aloimme parantaa kamerajärjestelmäämme saadaksemme tarkempia panoraamakuvia.

    Auton ja kameratekniikan kehittämisen jälkeen viimeisimmässä autossa on 15 objektiivia, jotka kuvaavat 360 asteen kuvia. Autossa on myös liikkeentunnistimet sen sijainnin paikantamiseksi, kiintolevy tietojen tallentamista varten, pieni järjestelmää hallinnoiva tietokone sekä lasereita, jotka määrittävät kolmiulotteisten tietojen avulla etäisyydet Street View -kuvien välillä.

    Street View -juna Street View -juna